Už v predošlom článku ste si mohli prečítať o tom, aké úžasné účinky má hliva ustricová na imunitu a celkové zdravie človeka. Jej blahodarné zložky pôsobia naozaj širokospektrálne, preto by nemala chýbať na našich tanieroch. Dôležité však je, aby sme si hlivu pripravili správne a využili tak jej benefity naplno.
Výhodou tejto chutnej huby je okrem iného aj to, že si ju viete bez väčších problémov vypestovať aj v domácich podmienkach.
Chcete dosiahnuť prílev energie, posilniť svoju imunitu, naštartovať myslenie, zharmonizovať cholesterol či podporiť správnu funkciu srdca a ciev? Stavte na komplexný výživový doplnok Trimyco. Obsahuje unikátnu kombináciu extraktov reishi, cordycepsu a hlivy ustricovej.
Ako sa neobrať o hodnotné látky z hlivy ustricovej?
Odborníci na výživu odporúčajú, aby sa hliva ustricová pri varení nekombinovala s nasýtenými tukmi. Hliva na smotane nebude pre telo tak prínosná ako restovaná hliva. Pri jej príprave teba tiež myslieť na to, že sa má soliť až po dovarení, aby sa z nej nevyplavili cenné minerály a vitamíny.
Fit recept, ktorý vám ponúkame nižšie, je zároveň vhodne doplnený o vitamín C, aby bol imunitu posilňujúci betaglukán obsiahnutý v hlive využitý pre organizmus v plnej miere.
Fit recept na hlivu ustricovú
- trs hlivy ustricovej
- olej
- strúčik cesnaku
- pár kvapiek balzamikového octu
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Toto jedlo je jednoduché, rýchle na prípravu a vaše telo vám zaň poďakuje. Do 15 – 20 minút máte hotový chutný obed či večeru.
Pozri tiež: Kváskový podpecník s bryndzou: Recept pre domácu pekárničku
Hlivu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Prelejte ich v nádobe vrelou vodou a sceďte. Hliva tak bude mäkšia. Nechajte si predohriať olej na panvici a keď hliva odkvapká, sprudka ju orestujte.
Po pár minútach pridajte prelisovaný cesnak a korenie. Potom teplo stiahnite a na záver a môžete pridať pár kvapiek balzamikového octu. Až po odstavení z platne hlivu posoľte podľa chuti a nechajte trošku odstáť.
Servírujte so zeleninkou bohatou na vitamín C a ryžou. My sme dali prednosť zelenej fazuľke a ryži zmiešanej s mrkvou a hráškom. Servírujte ešte teplé.
Prajeme vám dobrú chuť!
Foto: redakcia krasastyl.sk